Zwerfhond

Wachten op verdronken baas

"Zijn baas is verdronken en het verdriet druipt van zijn bejaarde hondensnuit. Dit hondje van onbestemd ras bleef gisteren nat en rillend de wacht houden op de plaats langs de Drentse hoofdvaart, waar zijn baasje 's morgens met zijn tractor te water was geraakt. De hond vergezelde zijn baas. Hoewel omwonende het slachtoffer direct uit het water haalden, bleek hij al overleden. Ook toen zijn baasje allang was afgevoerd en een kraanwagen de tractor uit het water takelde bleef het hondje op de plek des onheils wachten. Omstanders kregen er een brok van in de keel."

Geïnspireerd door dit aangrijpende krantenartikel, dook de Nijmeegse band Zwerfhond de studio in voor het opnemen van hun eerste album, “Wachten op verdronken baas”.

Het album bevat Nederlandstalige nummers over eenzaamheid, verloren of nooit gevonden liefdes, maar ook over de zonnige kanten van het leven. Zo gaat het eerste nummer ‘Zwerfhond’ over de hond die tevergeefs blijft wachten op de kade waar zijn baasje te water raakte en verdronk. ‘Wat een dag’ beschrijft de ideale zaterdag, waarin zon, liefde en genieten de boventoon voeren.

Zwerfhond speelt nedericana (op Amerikaanse wortels gebaseerde Nederlandstalige muziek). De band bestaat uit Ivo Tak (zang/gitaar), Dennis Pasveer (bas) en Jan-Pieter Maaijwee (gitaar/zang), maar wordt op de cd aangevuld met gastmuzikanten.

De opnames vonden plaats in de Galloway studio in Nijmegen, geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt en werd gemasterd door Alex McCollough in YesMaster studio in Nashville.